Türelem

2012.04.18. 22:44

"A türelemnek három különböző fajtáját ismerjük. Az első a közömbösség türelme, amely ügyet sem vet a sértésekre, jól tűri a bántalmakat. A második a viszontagságokat önkéntesen vállalók türelme, a harmadik pedig a tanítás megértéséből származó, tudatosan fejlesztett, mindenre kiterjedő türelem."

Nos, ma megtanultam, hogy a türelemnek pár fajtája létezik. Az idézet tökéletesen tükrözi azt, hogy a türelem mint olyan több féle lehet, és több féleképpen mutatkozik meg.


>Az első fajtája a közömbösség. Sokszor az ember nem biztos abban, hogy valóban úgy van e az adott dolog, ahogy az sejteti magát, ezért felöltözünk az úgynevezett közömbösségbe, és ezzel gyakoroljuk a türelmet, hogy valamikor majd kibukik a mivoltja, annak a dolognak.

>A második, amikor tudatosan dacolunk a ránk nehezedő dolgokkal, és ezeket a nehezékeket cipelve gyakoroljuk a türelmet, hogy egyszer csak lekerül rólunk, avagy leveszik rólunk.

>A harmadik, amikor megértjük a tanításokat és felnövünk a feladathoz, hogy mindent megfelelően kezeljünk és ennek megfelelően gyakoroljuk a türelmet a megfelelő módon. Ezt a türelmet az első kettő ötvözéséből, és annak tudatos fejlesztéséből nyerjük.

---Én személy szerint a harmadikat emelném ki, mint keresztény ember. A harmadik türelem az, amit a tanítások által ismerhetünk meg. Nem a középiskolás tanórákon szerzett tudomány fog ebben előre vinni, hanem azok a tanítások amelyeket Jézus élete által kaptunk. Mindennek megvan a maga helye, és ideje, amiket Isten rendelt el nekünk, és a tanításokat követve olyan türelmet gyakorolhatunk, amivel ezen dolgok, ajándékok egyszer csak kiteljesednek, de nem akárhogyan! Nem sietteted, nem veszted el a fejed, hanem várakozol és várod, hogy ezek a dolgok, amikor te hozzád vannak rendelve elérjenek. "A gyors lábú félreléphet". Ez a legmegfelelőbb igerészlet, ehhez a témához és valóban így van. Hiába erőltetsz valamit, és szeretnéd minél hamarabb megkapni, könnyen eleshetsz a sietségben. Ne akarj a saját fejed után menni. Légy türelemmel, és Isten oda fogja neked adni azt.---
"Bízd az Úrra dolgaid, és teljesülnek szándékaid"

time-warp.jpg

Ne akarj a saját fejed után menni, és türelmetlenül továbblépni, amikor nincs itt az ideje. Isten neked eltervezett valamit, ennek megfelelően visz az életedben, ennek megfelelően rendezi a dolgokat, de bízd rá, mert mindenben a legjobbat akarja. Ne hamarkodj el semmit, ha valamit Isten neked akar, azt oda is fogja adni, megfogja cselekedni az életedben, és arról biztosan tudni fogsz!

Ámen!

A bejegyzés trackback címe:

https://godislove.blog.hu/api/trackback/id/tr804459960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása