Döntések

2012.04.29. 18:57

Döntések...Fontos szerepe van minden döntésnek az életünkben, és az a rossz hírem van, hogy mindennap döntéseket kell hozni. Elég sokrétű a dolog, de ma jöttem rá arra, hogy mennyire kemény is a különböző területeken olyan döntéseket hozni, amelyek felelősségteljesek, amelyek után azt mondhatom tiszta maradok, vagy amelyek a legjobban kihatnak változásként az életemre.

---A mai reggelen több beszélgetés során több döntést is hoztam, amelyek elég keményen érintettek, és a reggeli Gyüli alkalom tanításai is mind döntésekre épülnek. Sokszor el kell döntened, hogy egy beszélgetés során felhozol e valamit, és ha felhozod az hogy érinti a másikat. Ezt is megtanultam, hogy még a mondandóimra is komoly döntéseket kell hozni, mert sokszor ha csak 5-10 percre is, de lehet akár hosszabb ideig is meghatározhatnak kapcsolati tényezőket. Ennél is mélyebbre ásva, ma elég komoly kis tanítás volt a férfi-nő kapcsolatról a párválasztásról, és bizony itt is nagyon súlyos döntéseket kell hozni. Sokszor azt érzem fejben már meg is hoztam ezeket a döntéseket, de nem tudok cselekedni, mert nem akarok Istennek nem tetsző dolgot tenni, ami után a tisztaságom megkérdőjelezhető. Döntést hozok akkor is mikor meglátogatom a nagyszülőket vagy a szüleimet, és itt is figyelembe kell venni a körülményeket, hogy mennyire érdemes ezt éppen akkor megtenni, amikor elhatározod. Azonban lépek még egy szintet, ami a legkeményebb és erre ma reggel, kora reggel jöttem rá. Mindennap meg kell hoznom azt a döntést, hogy Istennel akarok járni. Tudjátok, minden reggel ezt a döntést úgy kell meghozni, hogy teljesen mindegy mennyire rossz vagy jó napnak nézel elébe, teljesen mindegy mi az ami rendben van vagy amibe segítség kell, ha valami jó akkor is és ha valami rossz akkor is Isten mellett kell döntened mindennap már a kezdésnél. Ez meghatározza a napodat, hiszen ha Isten mellett döntesz, akkor az a napod áldva lesz és a cselekedeteid és a további döntéseid is áldottak lesznek, a beszéded, és a körülmények. De fontos, hogy mindened szánd oda Istennek, Krisztus dicsőségére. Töltekezz be vele már akkor, amikor éppen csak nyitogatod a szemed.---

A döntéseidnek súlya van, és aki Krisztusban él, annak mindennapja egy döntésen múlik. Minden napja egy döntéssel kell induljon, amely kihat mindenre, vagy éppen semmire! Rajtad múlik, hogy miként döntesz. De én ma jöttem rá igazán, hogy ha Isten mellett döntök, akkor minden napom: áldott, tanít valamire, tapasztalatokkal gazdagít, élményekkel gazdagít, igazságos, szerető, kapcsolatokban gazdag!

Ámen!

A bejegyzés trackback címe:

https://godislove.blog.hu/api/trackback/id/tr864479664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása