Álom...Vágy avagy Jel?

2012.04.17. 00:28

Álom...

Mindenki, amikor ezt a szót hallja általában két részre bontja, vagy éppen a legutolsó álma villan fel, amire emlékszik. Nos én nekem hirtelen, és ez inkább az elmúlt napok/hetek miatt inkább az ötlik fel, hogy mint hívő ember Isten által küldött képek voltak, avagy a saját vágyaim tükröződtek e vissza. A Biblia azt írja, hogy álmokban, amiket Isten ajándékoz, inkább a vének bővelkednek, persze előfordulhat, hogy a fiatalokkal is ily módon szeretne közölni valamit Isten. Azonban az álmok az éppen aktuális vágyak, vagy a közelmúltba sokat gondolt cselekmények tárhelyei is lehetnek.

---Jelen helyzetben én magam sem tudom, hogy melyik valósult meg nálam. Mivel vén nem vagyok, és ezzel párhuzamban az álmom olyan dologról szólt, ami a közelmúltban bennem igen keményen ég, így nagy hezitálásban voltam. Azonban a közelmúltban történt események, és az e köré halmozódó igék, és az álmokat megelőző esti imáim ellent mondanak a vágyak tárhelyeként számon tartott álomnak. Még mindig nem tudom, hogy az álmom Isten által a kérdésemre megerősítő válasz volt, vagy tényleg csak a bennem uralkodó vágyak/gondolatok tükrözték vissza azt a képet, amit legbelül szeretnék. Nos a kérdésre a választ egy bölcsebb testvértől fogom megkapni, azonban megengedném magamnak, hogy megítéljem melyik is zajlott le bennem. Megítélésem szerint, a helyzetek és több emberrel folytatott beszélgetések egybevágása az álmaimmal, illetve a majd 2 hete tartó folytonos érzésnek köszönhetően, ami szintén egybevág az álmommal, arra merek következtetni, hogy Isten így közölte velem, hogy lépjem meg azt ami már egy ideje bennem van és imádkozzak valakiért. Eddig többször is kértem Istent adjon jelet, és minden jelet eddig elvetettem, mert nem tudtam megítélni biztos, hogy Istentől van-e?! És talán, Isten így próbált egy erőteljesebb hozzám sokkal közelebbi dologgal megfogni a téren, hogy tőle van és uccu neki. De még mindig ott az a talán, és éppen ezért, mivel nem érzem magamat elég bölcsnek ezen dolog megítélésére, és nem akarok komplikációkat rábízom egy idősebb és bölcsebb testvérre a megítélést. Ha ő azt mondja Istentől van, akkor megteszem, ha azt mondja nem akkor pontot teszek a végére.---

Egy álmot az én szemszögemből nehéz értelmezni. Egy világi embernek az álom és rémálom közötti gondolatmenet ugrik be először, de jobban megközelítve a dolgot, azoknak az életében akik megismerték Istent, ez egy kicsit több annál és sokkal veszélyesebb is, mint azt elsőnek gondolnánk. Nem véletlen, hogy Isten a véneket szórja meg álomképekben megejtett válaszokkal, mert ők már elég bölcsek ahhoz, hogy elkülönítsék a saját vágyaikat Isten szavaitól és biztosan megtudják ítélni, hogy az álom mire is szolgált.

Áldás!

A bejegyzés trackback címe:

https://godislove.blog.hu/api/trackback/id/tr914455869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása