Vágyak

2012.04.25. 23:03

Vágyaink...Van belőlük rengeteg, minden ember életében ott lapulnak vagy a felszínre törve irányítják életünket. Erről is megoszló vélemények vannak, de egy valamit szeretnék leszögezni, hogy a vágyaink nem a céljaink, így lehetőség szerint ne nagyon vezéreljenek minket.

Mint mindenki, én is csak egy véleményt tudok írni a vágyakról. Tehát...véleményem szerint a vágyak nem egyeztethetőek össze a céljainkkal, hiszen ha csak a dohányzásra gondolunk, kétlem, hogy egy káros dolog lenne egy ember célja. A vágyak csupán, pillanatnyi vagy időszakos örömöket rejtő dolgok, amiket az ember, akkor vesz elő ha valami hiányzik az életéből vagy valamit orvosolni szeretne vele.

Mivel a blog keresztény alapú, így szeretném azt keresztény szemszögből megvilágítani. A vágyak által vagyunk a legjobban az Ördögnek kitéve. Ha engedünk az Ördögnek, hogy a vágyainkat kinagyítsa és ezek alapján éljük az életünket, akkor rengeteg káros dolog ér minket napról-napra. Ennek tetejében pedig, elvesztjük a valódi életet, amit élhetnénk. Ha a vágyak irányítanak minket, az annyit takar, hogy az Ördög uralkodik felettünk ergo az életünket mégsem Istennek adtuk át. Ha hagyjuk, hogy betöltsenek a vágyaink, és felszínre törjenek azzal, Isten ellen megyünk, és letérünk a tanítások által szegélyezett útról, amely Isten országába visz minket. A vágyainkat épp úgy le kell tudjuk rakni az Úr előtt mint, minden más bűnünket.

---Az egyik legjellemzőbb vágy a mai világban a dohányzás. Személyem is 2 évig dohányzott 17-19 éves koromig. Ez a vágy többnyire, arra irányul, hogy az éppen aktuális nyugtalanságot, unalmat kipótolja-helyreállítsa, vagy ami a legrosszabb, ha egy társaságba való tartozásod kulcsa. Nekem először a második, majd később az első gyakorolt hatást, azonban rájöttem, hogy teljesen felesleges. Ha megkínálnak egy szál cigivel, vagy a boltban veszek egy dobozzal, azzal engedek az Ördög kísértésének, Isten ellen megyek, mert azon vágyam által, hogy függőséggel töltsem ki az unalmam, vagy nyugtassam magam feszült pillanatokban próbálom orvosolni a kialakult helyzetet. Ezt a helyzetet a vágyak helyett, éppen úgy letudom tenni Isten elé, és ő minden káros dolog nélkül tudja ezt orvosolni. Sokan vannak a dohányzással Magyarországon így. A lakosság 70%-a dohányzik, mégis kereszténynek és hívőnek vallja magát az ország 80%-a. Nagyon kevesen ismerik igazán Istent, és kevesen tudják, hogy Istennek mekkora hatalma van és, hogy tőle Élet árad. A dohányzás pusztít, a vágyaid előszobája, és egyenes út az Ördög uralma alá.---

180225.jpgGondold át mire van szükséged! Ha pedig keresztény vagy, és rágyújtasz, akkor gondold át, hogy valóban Istennek adtad e az életed, hiszen az Ördög uralkodik feletted!? A döntés a tied...Isten mellett döntesz?

Áldás

A bejegyzés trackback címe:

https://godislove.blog.hu/api/trackback/id/tr754473792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása