Biblia, más néven az Ige!

2012.04.24. 23:10

Biblia...Megoszló vélemények vannak a Biblia hitelességéről, mondani valójáról, de a vélemények hada igazából két táborhoz tartozik. Az egyik tábor, a hívőké, akik a Bibliát, mint élet forrását tartják számon. A másik pedig, azoké, akik nem hiszik, hogy a Biblia bármi jelentőséggel bírna, csupán egy könyv. Ezen két táboron belül is vannak különbségek és hozzáállások, de a két legradikálisabb oldalt vettem most elő, és szeretném én leírni, mit jelent nekem a Biblia.

Nos! A Biblia, számomra nem csupán egy könyv. Számomra a Biblia egy táplálék, amivel mindennap meg kell töltenem a szellemi bendőmet. Azonban tovább megyek, mert nem csak szellemileg hat ki rám a Biblia, hanem fizikailag is. A Biblia írja, hogy az Ige nem más, mint Isten. Ez a könyv nem csupán betűk, szavak és mondatok halmaza, hanem a hitünk által, egy cselekvőképes fegyver a kezünkben, amit ha megtanulunk forgatni, akkor a gonoszt távol tartva kibontakozik az életünk.
A Bibliát magában az irományban az anyatejhez hasonlítják. Az anyatej legfőbb tulajdonsága, hogy a csecsemő növekedéséhez alkalmazkodva változik az összetétele, annak függvényében, hogy a csecsemőnek mire van szüksége, és mennyire. A Biblia szintén ilyen. Eleinte kevésre, majd, ahogy növekszel a hitedben és gondolkodásban egyre többre van szükséged és meg is fogod benne kapni, legyen az válasz egy útmutatás vagy bármi.

---Személyes megtapasztalás, és nem egy alkalmas, hanem igenis többször előfordult eset, hogy amikor Bibliával és Igékkel indult a napom, akkor erőteljesebb voltam, sokkal pörgősebb, jobban fogott az agyam, sikeresebb voltam, haladás volt az életemben. Amikor nem foglalkoztam ezzel, vagy éppen csak egy fél percet, akkor semmihez nem volt kedvem, gyengének éreztem magam, és aligha sikerült bármi. A Biblia a benne leírtakat a hitünk által meg is cselekszi a mi életünkben. Bátorságot ad, erőt, még több hitet, energiát, mert teremtő ereje van, hiszen az Ige maga Isten. Ha kinyitod, és nem csak kötelező olvasmányként forgatod a lapokat, hanem igaz hittel keresed a válaszokat, meg is fogod bennük kapni, és az életedben ezek a válaszok meg is jelennek.---

Úgy gondolom, hogy az Istennel való kommunikálás legfontosabb eszköze, és e mellett az Ördög ellen vívott harcunkban a legnagyobb fegyver, egy kard. Minden reggel magamhoz akarom venni ezt a kardot, és magam előtt tartva arra kényszeríteni az Ördögöt, hogy hátráljon meg előlem.

Áldás

A bejegyzés trackback címe:

https://godislove.blog.hu/api/trackback/id/tr194471774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása