Szégyenérzet

2012.04.11. 22:46

Szégyen!?

Ez az érzés képes téged megfékezni a beszédben, cselekvésben... 2 olyan fontos erényedtől foszt meg, amely nem csak magadnak, de mások számára akár az életet jelentheti. Nos a mai napom kellemes lazulás után, hirtelen erre a témára hangolódott rá a HCS (Házi Csoport) alkalmon. Nekem hatalmas szellemi fejlődés volt ez a gondolatmenet, hogy mikor is érezhetem magam kellemetlenül, mikor is szégyenlem én azt, aki vagyok, amit tettem, vagy valaki miatt.

A bűnbeesés óta minden ember fél Istentől, és megpróbál elbújni és az Ördög ezt használja, ki még azon embereknél is akik megismerték Istent, hiszen ez benned lakozik, hogy félsz Istentől. Az Ördög a szégyenérzettel szab gátat, Isten országának hirdetése ellen, és a szégyenérzettel vádol téged a bűneidért, amiket elkövettél. Bizony testvérem, erre csak annyit mondok, hogy valld meg a bűneid őszintén és jusson el odáig a tudatod, hogy Isten a fiát Jézus Krisztust küldte érted meghalni, a bűneidért és ez az oka annak, hogy nincs miért szégyenkezned, ha letudod rakni a bűneid, akkor azok után többé nem kell szégyenkezned.

Mindenkinek lerajzolom a képet, amit a Zakariás 3:1 tökéletesen leír.
Középen ott az ember, Az embernek jobbján ott a Sátán, és előtte az Úr! Az Úr keresi az embert, de sokszor az ember engedve a Sátán szégyenérzetének, elrejtőzik Isten elől, pedig Isten keresi az embert és az Ördög vádolja, de igen sokszor egyszerűbb elrejtőzik, mint szembekerülni az igazsággal...

Példabeszédek könyve 16:25
"Van út, amely az ember előtt egyenesnek látszik, de végül a halálba vezet"

---Igen sok keresztény embernél is itt kezdődik a gond...Szégyenérzetet vált ki az Ördög benne, és inkább továbblép és nem beszél Istenről az adott személynek...Pedig Isten általad keresi a többi embert...Te rajtad keresztül akar más embert elérni, de te a könnyebb utat választod, elrejtőzöl Isten elől....---

Ez a gondolatmenet futott át az agyamon, és bízom benne, hogy sokatoknak építő jellegű lesz, és sikerül levetkőznie a szégyenérzetét a bűnök letételével és Jézus megvallásával!

Ámen!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://godislove.blog.hu/api/trackback/id/tr724386977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása